Du skal ikkje sova bort sumarnatta...

... det er noko eg alltid har sagt meg enig i. Sommarnetter skal nytast til f.eks vin og forelskelse. Men det gjekk dårleg for meg i 2010. Eg var for trøtt og sovna rett og slett frå det meste. Blogging også.

Det byrja etter ei tanntrekking. Visdomstanna satt hardt og komplisert og tannlegen sa eg nok kunne bli slapp nokre dagar. Så besvimte eg nesten på butikken og måtte matast med sjokolade av dei ansatte. Eg låg i senga i eit par dagar etter det.

Men planen var å ta ein sydentur den kommande helga. Og det gjorde eg. Godt med sol på kroppen. Men ALT anna gjorde meg gretten. Dårleg sydenmat, innpåslitne sydentyper, overfylte strender, elendig shopping o.s.v. Forbanna meg sjølv for å "gløyma" kor mykje eg hater syden. Stakkars venninna mi, som var på sin første sydentur ( og elska det, spesielt gutane..) fekk høyra det.

Eg var framleis trøtt og hadde lyst på pannekaker med is. Men då dei serverte ei pannekake med ein isklatt på størrelse med eit kronestykke sendte eg den resolutt tilbake. Ikkje prøv å vera gniten med isen! Eg gjekk på pannekakejakt og spurte på hotellet attmed. Jo, pannekaker skulle eg få. Først kom isen, god. Men kjem pannekaka snart? Joda. Halveis ned i isen kjem dei med... Brownies! Arrrrrrgh! Kva er dette? Det er faen ikkje pannekake. Prøver de å lure meg? Trur de eg skal betale for dette svindelforsøket? Nei nei nei. Og eg forlater stedet, gir opp pannekakene og går på hotellet og legg meg. Under normale omstendigheter ville eg elska brownies.

Heima frå syden, framleis med ferie reiste eg heim til familien. Ingen var heima. Sov heile veka og begynte å bli bekymra for energinivået mitt. Men neste veka skulle eg til Oslo og finna meg ny jobb og leilighet.

Eg fekk låna ein leilighet i Oslo. Gleda meg til å reisa til storbyen og finna nye moglegheiter. Eg burde kanskje planlagt lit meir nøye, men likte og tanken på å berre reise avgårde og sjå kva som dukker opp. Men dagane vart tunge. Sto opp, dusja, vart trøtt igjen og la meg ned. Kom meg ikkje nedover mot sentrum før det var ettermiddag. Og der måtte eg ta ein pust i bakken først. Drikka kaffi på kaffibrenneriet og ligga i slottsparken for å "planlegge". Eg kom meg på ein einaste visning i Bygdøy Alle. Ingen jobber vart søkt. Eg reiste tilbake til Bergen og var seriøst bekymra for energinivået. Kunne eg ha eit sånnt utmattelsessyndrom?

I løpet av den neste veka byrja andre tanker å melda seg. Og eg gjekk rundt og kjente etter symtomer på det utenkelige. Men hadde då tatt forholdsregler, eller forresten etterpå... men det skal jo vera 99 % sikkert sånn ca. Eg venta og venta, men det eg venta på kom ikkje. Og så måtte eg ta turen, kjøpa ein test og få bekrefta det eg allereie visste.

Eg hadde aldri trudd det. Barn var ikkje i planen akkurat no. Men jammen bestemte eg meg for det.

Og det er eg, til tross for store utfordringer, glad for idag to dager før termin. Eg venter spent på jenta mi.

 

 

Eg har hatt ei lang pause i blogginga, først p.g.a trøtthet, så graviditeten generellt. Ikkje heilt greit å blogge om dating o.l når ein ikkje driv med det. Eg veit ikkje korleis det blir framover heller. Usikker om dette passer som ein "mammablogg". Kanskje eg må starte ein ny for det, til å driva i permisjonstida.

Blir jo færre eventyr og reiser no ei stund framover, men eg har ingen planer om å bli kjedelig. Det tar seg nok opp igjen! Men er klar for å laga ein fin heim no. Og vera litt i den.

Tusen takk til alle som har etterlyst meg og sakna bloggen min!

 

 

 

5 kommentarer

Ina og Melissa

10.feb.2011 kl.10:46

Kjempe fin blogg! Så gøy at du oppdaterer :)

Venter

10.feb.2011 kl.11:15

Kjempekjekt. Det å få barn i hus er no ett spennendes eventyr i seg selv:)

Martotopia

10.feb.2011 kl.12:57

ÅÅH eg anar ikkje korleis eg skal uttrykke kor utruleg glad eg vart av dette innlegget! Du er så fabelaktig og det er verkeleg godt å høyre frå deg igjen. Eg trur også eg har møtt på deg i gågata innimellom, men til no har eg vore for sjenert og sosialangstfanga til å tørre å stoppe deg og seie hei.

Alle lukkeønskingar til deg og ho vesle vakre som snart kjem, for eitt eventyr!

Sandra Looove

10.feb.2011 kl.14:29

Lykke til :)

tonje

10.feb.2011 kl.17:21

Åhh fantastiske Malene! Herlig med et innlegg igjen. Når det gjelder ringen kostet den 1200 :)

Skriv en ny kommentar

Malene Bjørge

Malene Bjørge

30, Bergen

Malene Bjørge, fotograf. Utdanna ved London College of Fashion. Drømmande, kreativ og rastlaus sjel. Elsker alt det vakre i livet. bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits