Taj Mahal... berre Taj Mahal


Bortover sånn og inn gjennom porten og Taj Mahal openbarer seg.


Skunda seg å få tatt bilete før du blir skubba vekk... Godt eg vart kjent med noken i køen, så
me kunne knipsa kvarandre...Synd det ikkje var vatn i "bassenget"


Ein Moske, som ikkje er ein Moske fordi den er bygd feil veg. Vakker var den!


Guideboka er med, heller det enn ein masete, overprisa turistguide!


Tusenvis av turister, tusenvis av bilete... eg falt for denne lille familien.
"Smil!"


"Kom igjen då!"


Flink gut! <3


Første togtur går til Agra. Eg er på veg til Delhi, men må stoppe i byen med kjærleikspalasset (ingen grunn til å venta til drømmemannen tar meg med for min del! bryllupsreise?..haha!) Ein ting er sikkert, eg skal ikkje ha hjelp av nokre taxisjåførar denne gongen! Utanom å komma meg til eit hotell sjølvsagt. Toget har knapt sakka ned farten inne på stasjonen før ein mann banker villt på ruta mi. Eg lukker gardina i trynet på han. Drar med meg min tunge sekk, veske og ein stor revna pose med souvenirer. ( Må skaffe meg koffert!) Kva tenkte eg eigentlig på!?! Frå no av skal ei kvar reisa skje med koffert! Backpacking? Nei, eg skal trilla meg gjennom verda! Ute er mannen i vindauge på pletten. "Er du taxisjåfør?" "Ja", seier han. Neida, han er rickshawsjåfør. Han får oppdraget likavel.

Hotellet er ei shabby hippie/narkobule. Senga mi er rund med ying yang mønster. Dumt mine hippiedagar er forbi. Frå takterassen er det utsikt til Taj Mahal, det er det einaste... Nabolaget er mørkt og skittent, ikkje ein einaste restaurant frister til besøk. Eg sovner tidleg, skal opp grytidleg til Taj Mahal i soloppgang.

I køen til Palasset treff eg ei hyggelg Amerikansk jenta, det er typisk at reisa mi snart er slutt og hennar nettopp har byrja. Det er enorme folkemasser allereie, men straks du er innanfor merkar du det knapt. Sola er dessverre alt komen, men morgondisen ligg vakkert rundt Taj Mahal. Her er det stille (tross alle menneska), vakkert og reint. Kontrastane til gatene utanfor er enorme! Mi venninna blir eit par timer, men må vidare. Eg blir verande, det er nokre timar til toget mitt går. Burde kanskje sjå meir av Agra, men nei...eg blir her inne i 6 timar.

6 kommentarer

marthe ♥

12.jan.2010 kl.00:12

kjempe fin blogg, likte den sikkelig godt jeg :D:D:D

har ett lite spørsmål på det siste inlegget mitt på bloggen min. kunne du vært så utrolig snill og svart på bloggen min? jeg ville blitt kjempe glad og satt stor pris vis du gadd det :)))))

anne-marie

12.jan.2010 kl.01:45

WOW beauuuuuutiful! so jealous! :) xx

Everest

12.jan.2010 kl.02:04

Vakkert=)

-E-

Tonje

12.jan.2010 kl.13:05

Du skriver utrolig bra frøken! :)

Ingeborg Holden

12.jan.2010 kl.20:37

Det hørtes strålende ut, så heldig du er :-) Ha en fin uke du også!

Tonje

13.jan.2010 kl.12:32

sv: Det er vel fordi jeg har vært veldig aktiv med og svare de som har kommentert meg. Samtidig som jeg kjører noen Bloggshouts innimellom :)

Skriv en ny kommentar

Malene Bjørge

Malene Bjørge

29, Bergen

Malene Bjørge, fotograf. Utdanna ved London College of Fashion. Drømmande, kreativ og rastlaus sjel. Elsker alt det vakre i livet.

Kategorier

Arkiv

hits