Den lille jenta utan hand.


Du ser det ikkje her, men venstre handa var borte...

Det er vanskeleg å sjå korleis folk lever i India. Fattigdommen er enorm. Dei første dagane gav eg pengar til omtrent alle som spurte. Men det kunne umogleg forsette gjennom heile turen. I Pushkar snakka Taximannen om nokon som dansa ein flott dans eg berre hadde sett med dukketeater. Han tok meg med ut av dei verste folkemassene og opp på sanddynene i ørkenen, der hadde mange sigøynarar tydlegvis slått leir. Det vart ikkje dansing, dei krevde alt for mykje pengar, som om det var i Operaen eg skulle. Men dei ville absolutt at eg skulle ta bilete og betale for det! Dei skubba den vesle jenta framfor seg, "ta bilete av ho" og " og gi ho pengar", "sjå på armen hennar!" Handa var borte... Eg tenkte på det etterpå, såg for meg dei skumle augene til dei vaksne i denne gruppa. Dei har gjort det med vilje, dei har kappa av handa til jenta for å få meir pengar!

Det er eit dilemma, for du vil jo gjerne hjelpe folk som er i umiddelbar naud. Men det er kanskje best å samla saman det du har råd til å unnvære og gi det til ein organisasjon som har kompetanse til å hjelpa fleire. Så unngår du å subsidiera dei som er villig til å gjera dei mest grusomme overgrep mot barn for eiga vinning.

9 kommentarer

KK

08.jan.2010 kl.21:59

Heey!

Utrolig søtt design :-)

-Besøke min blogg? www.kristinklu.blogg.no !

KK

Tonje Bjørkå

08.jan.2010 kl.21:59

Jeg så på en film en gang, det var basert på en sann historie. Den handlet om to små gutter, han ene hadde ikke øyer og han andre hadde "mistet" det ene benet sitt. Disse to guttene ble sendt ut i gatene for å tigge og få inn penger, de pengene de klarte og samle inn gikk til to menn. Disse to mennene hadde selv ødelagt disse små uskyldige barna, tatt ut øynene på han ene og kappet bort benet på den andre. Syntes vi lever i en helt syk verden, hvem kan gjøre slikt mot små barn? Uff, hadde jeg vært rik, ville jeg prøvd så godt jeg kunne med å hjelpe slike barn, ingen fortjener slikt.

Camilla Høydal Myklebust

08.jan.2010 kl.22:00

Det er så teit.. Faens folk som oppfører seg slik..

Jenta får kanskje aldri et normalt liv.

Stakkar :'(

Lena Marie

08.jan.2010 kl.22:01

Bra skrevet!

<3 Em

08.jan.2010 kl.22:02

Kjempebra skrevet, virkelig! Kommentere på min blogg? Det hadde vært kjempekoslig :-)

KAJSA! :D

08.jan.2010 kl.22:08

fælt å tenke på! :( bra skrevet :) - bessøke?

http://kjempeteit.blogg.no

Camilla Tallaksen

08.jan.2010 kl.22:08

Du kommer med et godt poeng!

Det er også utrolig hjerteskjærende å se på reklamene om at barn for leker om de lar de voksne "slå dem". Med slå, mener de seksuelle overgrep. Du har kanskje sett reklamen?

Thea Cecilie

08.jan.2010 kl.22:10

Kjempe fin blogg du har! Masse bra innlegg :) Hadde blitt glad hvis du kommenterte på min også <3 www.teac.blogg.no =)

loose threads ♡ ♡ ♡

09.jan.2010 kl.00:04

Det var ett fint bilde du endte opp med. Men jeg håper virkelig ikke at de har kuttet av handa for å få mer penger. Men skal ikke se bort ifra at det er virkeligheten, desverre....

Er veldig spennende å være inne her å lese om reisen din. Missunner deg den!

Skriv en ny kommentar

Malene Bjørge

Malene Bjørge

29, Bergen

Malene Bjørge, fotograf. Utdanna ved London College of Fashion. Drømmande, kreativ og rastlaus sjel. Elsker alt det vakre i livet.

Kategorier

Arkiv

hits