Pakistan -siste del

03
01Dei siste par dagane i Karachi var fine. Min ven, Farrukh tok meg med ut av huset og på sightseing. Me drog til den storslagne gravplassen til grunnleggaren av Pakistan Muhammad Ali Jinnah. Og me såg sjøen og havet, men det forundrar meg at ikkje fleire kjem ut hit. Her er det ein deilig bris imotsetning til den tunge lufta inne i byen. Eg er den einaste turisten som sit meg på kamelen. Den einaste turisten i det heile. Siste kvelden blir avslutta på ein deilig restaurant med stor buffet. Eg veit ikkje korleis det skal gå, men me forsyner oss med bittesmå porsjoner og litt etter litt har eg spist masse deilig mat!

Eg kjenner at eg treng tid til å fordøya heile Pakistanturen. Eg likar å sjå på meg sjølv som ein open person, men det er ikkje alltid lett. I Pakistan må ein rekna med ein enorm gjestfrihet, men for meg frå Noreg blir den så overveldande at eg kan føle meg ufri. Å bli holdt i handa når du er ute, bli fortalt kva du skal ete, ha på deg, kjøpe etc  Eg kjente at eg ikkje kunne spørra min ven om alt det eg ville spørra om. Der, i Pakistan var han overhodet, den eldste broren. Eg såg kor stor respekt søstrene hadde for bror sin. Visste ikkje heilt korleis eg skulle forholda meg til det. Heldigvis møtte eg han igjen i London og alt var som før og praten og spørsmåla satt lett.
Eg ser at ein del av kvinnene er meir streng i religionsutøvelsen enn menn. Bruden, som er eit år eldre enn meg bur heime, ber fem gonger om dagen og skal snart ta doktorgrad. På fritida underviser ho små barn i koranen, ein slags søndagsskule kanskje. Ein ubegripelig livsstil for meg, men samstundes blir eg imponert! Noken kvinner dekker hovudet, medan noken dekker heile ansiktet når dei går ut. Dette er personlege val. Og eg respekterer det, men for å vera heilt ærleg er eg uendeleg glad det ikkje er meg! Eg lengta etter minikjolen!

Én kommentar

Kia

13.nov.2009 kl.14:40

Så utrolig spennende!

Skriv en ny kommentar

Malene Bjørge

Malene Bjørge

29, Bergen

Malene Bjørge, fotograf. Utdanna ved London College of Fashion. Drømmande, kreativ og rastlaus sjel. Elsker alt det vakre i livet.

Kategorier

Arkiv

hits